Mobilny Agent LINK4 – aplikacja wspierająca pracę agentów ubezpieczeniowych

LINK4 stworzył aplikację mobilną, która dedykowana jest agentom ubezpieczeniowym współpracującym z tym ubezpieczycielem. Nowe narzędzie ma na celu ułatwić zarządzanie portfelem polis, w tym przygotowanie ofert, wysyłanie dokumentów i wyliczanie składki ubezpieczeniowej OC.

Mobilny Agent LINK4 – co to jest?

W XXI wieku korzystanie z internetu stało się codziennością. Coraz większą liczbę spraw można załatwić online, co jest wygodne, szybkie i nieograniczone czasowo. Jednocześnie pandemia COVID-19 przyspieszyła proces cyfryzacji. Coraz więcej usług, ale także narzędzi do pracy, dostępnych jest w sieci. Od jakiegoś czasu funkcjonują już aplikacja mPojazd i aplikacja UFG Na Wypadek, które są ułatwieniem dla kierowców.

Z kolei LINK4 podążając za najnowszymi trendami i dostosowując się do nowych okoliczności, przygotował aplikację Mobilny Agent LINK4. To narzędzie stworzone z myślą o sprzedaży agencyjnej, która ma wspomóc pracę agentów ubezpieczeniowych.

Pierwsze testy nad aplikacją Mobilny Agent LINk4 rozpoczęły się jeszcze przed pandemią. Wtedy to grupa agentów ubezpieczeniowych mogła ją sprawdzić w działaniu. Jednak to pojawienie się COVID-19 i popularyzacja pracy zdalnej znacząco przyspieszyły dokończenie prac nad aplikacją i udostępnienie jej agentom.

Aplikacja dla agentów – jakie ma funkcje?

Mobilny Agent LINK4 pozwala na oględziny za pomocą zdjęć, dołączanie i przesyłanie dokumentów do polis lub przygotowanie ofert ubezpieczenia OC, a także kalkulację wysokości składki ubezpieczeniowej. Ta ostatnia opcja jest chwalona przez użytkowników aplikacji za przyspieszenie całego procesu wyliczania wysokości składki.

Aplikacja Mobilny Agent LINK4 nie działa w próżni. Jest ona w pewnym stopniu połączona ze Strefą Agenta, czyli platformą online, gdzie znajdują się narzędzia niezbędne do wyliczania składki ubezpieczeniowej oraz tworzenia ofert polis.

aplikacja mobilny agent Link4

Strefa Agenta oferuje również inne możliwości dla agentów ubezpieczeniowych. Mogą oni tam szybko sprawdzić, czy klient opłaca składki w terminie – w przypadku rozłożenia jej na raty. Dodatkowo platforma umożliwia przesyłanie dokumentów związanych z obsługą klienta oraz likwidacją szkody.

Mobilny Agent LINK4 – kto może z niej skorzystać?

Jak już było wcześniej wspomniane aplikacja dedykowana jest agentom ubezpieczeniowym współpracującym z LINK4. Wprawdzie każdy z dostępem do internetu może pobrać to narzędzie, jednak by zacząć z niego korzystać, należy zeskanować kod QR z systemu sprzedażowego.

Oznacza to, że przeciętny użytkownik internetu może sobie bez problemu pobrać aplikację Mobilny Agent LINK4, ale zajmie sobie nią tylko pamięć, ponieważ nie będzie mógł jej uruchomić.

PODSUMOWANIE
  • Mobilny Agent LINK4 to aplikacja stworzona z myślą o agentach ubezpieczeniowych, którzy współpracują z LINK4.
  • Aplikacja pozwala na zarządzanie portfelem polis komunikacyjnych.
  • Poprzez aplikację Agent LINK4 można dokonać kalkulacji składki, stworzyć ofertę ubezpieczenia OC i przesłać niezbędne dokumenty.
  • Z aplikacji mogą korzystać tylko agenci ubezpieczeniowi.
Oceń artykuł:
zdjęcie autora
Autor artykułu: Tomasz Sowa

Jestem redaktorem, który pisze artykułu związane z ubezpieczeniami komunikacyjnymi i podróżami. W swoich tekstach staram się wyjaśniać trudne i problematyczne zagadnienia związane z rynkiem ubezpieczeń. W poradach turystycznych zależy mi na przedstawieniu ciekawych miejsc w lekki oraz inspirujący sposób z nutką humoru.

Dołącz do dyskusji

0 komentarzy

avatar autora komentarza

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub informacje niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w serwisie.

Skomentuj jako pierwszy!