Trasti nowym ubezpieczycielem na polskim rynku!

Niedawno na polskim rynku ubezpieczeniowym pojawiła się nowa marka ubezpieczeniowa, której oferta jak na razie koncentruje się na ubezpieczeniach komunikacyjnych. Ubezpieczenia firmy Trasti – bo o niej mowa – niebawem będzie można kupić za pośrednictwem porównywarki ubezpieczeń Mubi.

Trasti! Po prostu fair! – kilka słów o marce Trasti

Trasti jest zupełnie nową marką na polskim rynku ubezpieczeniowym. Firmę tworzy zespół, który ma duże doświadczenie w prowadzeniu działań w dziedzinie finansów na polskim gruncie. Chociaż marka reprezentuje słoweńskie przedsiębiorstwo ubezpieczeniowe – Zavarovalnica Triglav, które jest największym ubezpieczycielem w państwach Europy Południowej, to oferowane przez Trasti produkty powstały już na polskiej arenie, a więc z uwzględnieniem tutejszych realiów i potrzeb polskich kierowców. Jest jednocześnie marką handlową grupy HPI GMA, która zajmuje się obsługą polis i procesów sprzedaży.

Firma stawia na wysoką jakość produktów w atrakcyjnej dla klientów cenie, które będę odpowiadały na ich potrzeby. Twórcy marki dużą wagę przywiązują również do zastosowania nowych technologii, które jednak będą przystępne dla osób korzystających z usług ubezpieczyciela. Motto Trasti brzmi: Simply fair! (Po prostu fair!). Pokazuje, że firmie zależy na spełnieniu podstawowych potrzeb klientów w najprostszy z możliwych sposobów.

Ubezpieczenie OC głównym produktem marki Trasti

Na początku swojej działalności Trasti zwraca się przede wszystkim do polskich kierowców, którzy szukają ubezpieczenia OC w przystępnej cenie. To właśnie obowiązkowe ubezpieczenie chroniące odpowiedzialność cywilną posiadaczy pojazdów mechanicznych jest głównym produktem tej marki. Zakres ochrony, jaką zapewnia ubezpieczyciel w jego ramach, jest regulowany Ustawą z dnia 22 maja 2003 r. o ubezpieczeniach obowiązkowych, Ubezpieczeniowym Funduszu Gwarancyjnym i Polskim Biurze Ubezpieczycieli Komunikacyjnych, która reguluje zasady oferowania i korzystania z polis obowiązkowych sprzedawanych przez wszystkie działające w Polsce towarzystwa ubezpieczeniowe.

Kierowcom, którzy zakupią ubezpieczenie OC w Trasti, TU oferuje także bezpłatne otrzymanie Zielonej Karty, czyli dokumentu potwierdzającego zawarcie umowy OC. Będzie on niezbędny podczas podróży ubezpieczonym pojazdem m.in. do takich krajów, jak: Albania, Białoruś, Macedonia, Rosja, Turcja, Ukraina. Zieloną Kartę można zamówić telefonicznie lub mailowo (dane kontaktowe można znaleźć niżej) najpóźniej 14 dni przed planowanym wyjazdem.

Kupując ubezpieczenia oferowane przez Trasti, będzie można skorzystać z różnych form płatności. Firma już teraz oferuje możliwość rozłożenia składki ubezpieczeniowej na raty bez naliczania odsetek (raty 0%).

W jaki sposób można kupić ubezpieczenie od Trasti?

Ubezpieczenia marki Trasti będzie można kupić na stronie ubezpieczyciela: https://trasti.pl/. Niebawem produkty tej firmy będą dostępne u agentów ubezpieczeniowych, a także w porównywarce ubezpieczeń Mubi, gdzie będzie można nie tylko znaleźć i nabyć ubezpieczenie OC od Trasti, ale także porównać je (zwłaszcza pod względem ceny) z ofertami innych ubezpieczycieli.

Jak można skontaktować się z ubezpieczycielem Trasti?

Nowy na polskim rynku ubezpieczyciel dopuszcza kilka sposobów kontaktu:

• telefoniczny (numer telefonu: +48 22 250 93 73, infolinia jest dostępna od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 17:00, a dla osób chcących zgłosić szkodę – do 20:00),
  • e-mailowy (adres e-mail: [email protected] lub [email protected], gdy sprawa dotyczy szkody),
  • korespondencyjny (adres: Trasti Skr. Envelo 206, 00-935 Warszawa),
  • poprzez formularz internetowy (w zależności od tego, czego dotyczy sprawa, należy wybrać odpowiedni formularz).
Oceń artykuł:
zdjęcie autora
Autor artykułu: Monika Strzała

Redaktor z 4-letnim stażem w branży ubezpieczeniowej. Jest autorką kilkuset publikacji zarówno dotyczących ubezpieczeń komunikacyjnych, jak i turystycznych. Zdobytą dotychczas wiedzą chętnie dzieli się z użytkownikami porównywarki Mubi, tworząc artykuły, które już przydały się tysiącom kierowców. Doradza w zakresie zakupu polisy przez internet i przygotowuje kalkulacje cen, dzięki którym kierowcy mogą poznać aktualne tendencje na rynku ubezpieczeniowym.

Dołącz do dyskusji

0 komentarzy

avatar autora komentarza

Uprzejmie informujemy, że komentarze zawierające wulgaryzmy lub informacje niezgodne z zasadami języka polskiego nie będą publikowane w serwisie.

Skomentuj jako pierwszy!